Teak

Teak

Teak (Tectona grandis)

Oprindelse
Indien, Burma, Thailand og Laos. Dyrkes i plantager i Sydøstasien, Oceanien, Afrika og Central- og Sydamerika. Plantageteaken er ofte af ringere kvalitet pga. tidlig hugst og mindre favorable vækstbetingelser.
 
Udseende
Splinten er smal og lys. Kernetræet har en gulbrun til grågrøn baggrundsfarve, der ved lys- og luftpåvirkning bliver brun, med mørke årer. Vårveddets porer er grove og vækstringene ses tydeligt. I porer og lommer ses kiselindlejringer. Med/modvækst forekommer ikke. Larvegange forekommer ofte. Træet føles fedtet pga. det store indhold af gummistof, æterisk olie og harpiks.
 
Vægtfylde
630 kg/m3
 
Egenskaber
Meget elastisk og hård. Tørrer relativt langsomt. Ret formstabil.
 
Bearbejdning
Rimelig med både hånd- og maskinværktøj, sløver dog skærerne i udtalt grad. Sømning kræver forboring og limer ok. God finish kan opnås.
 
Bestandighed
Særdeles varig i luft, jord og vand. Svært antændelig.
 
Anvendelse
Hovedsageligt møbler, skibsdæk, terrasser og gelændre.
 
Oplysningerne ovenfor er vejledende og bygger på HårdtTrælastens aktuelle viden og erfaringer. HårdtTrælasten påtager sig ikke noget ansvar i forhold til oplysningerne. Oplysningerne må ikke umiddelbart kopieres uden tilladelse fra HårdtTrælasten.

Kontakt os

Har du forespørgsler på træ eller lignende, er du altid velkommen til at kontakte os.

HårdtTrælasten handler kun med bæredygtigt træ og vi kan tilbyde "over 100 års erfaring" kvalitetsrådgivning på mange forskellige indenfor området.

Hos os er kunden altid i højsædet, og vi leverer fra dag til dag.
 

Kontakt os for tilbud

Benyt vores praktiske kontaktmodul,
og få hurtigt et skriftligt tilbud retur.
HårdtTrælasten | CVR: 39719630 | Islandsgade 40, 4690 Haslev - Danmark | Tlf.: +45 5631 3902